CITAONLINEpetit

 

 

77154299 s

Cal posar en pràctica els consells de prevenció de les infeccions respiratòries per la grip a fi d’evitar-la al màxim.

Una grip pot provocar febre alta durant tres dies o més i els símptomes poden durar una setmana o dues, amb l’aparició de dolors musculars moderats o intensos, calfreds i fatiga. Us proposem un seguit de consells per prevenir-la:

1. Feu una dieta variada i practiqueu hàbits saludables, us ajudarà a mantenir un sistema immune fort i no caureu davant l’atac dels virus.

2. Hidrateu-vos per tenir les mucoses humides.

3. Renteu-vos les mans amb freqüència, són una de les principals vies de contagi.

4. Eviteu el contacte amb persones que ja pateixen la malaltia.

5. No compartiu material d’higiene personal (tovalloles, mocador...) ni estris (culleres, gots...).

6. Feu servir mocadors d’un sol ús.

7. Vacuneu-vos de la grip si pertanyeu a un grup de risc.

Cal tenir una cura especial amb la grip, perquè és més greu que el refredat i pot tenir complicacions, com, per exemple, la pneumònia. Cal vigilar sobretot les persones amb malalties respiratòries o cardiovasculars (inclosos els nens), més grans de 60-65 anys, les dones embarassades i, en general, les persones amb baixa immunitat o amb malalties cròniques (diabetis, insuficiència renal...).

Si pertanyeu a un d’aquests grups de risc, les autoritats sanitàries recomanen vacunar-se per evitar problemes més importants. Com hem explicat, el virus de la grip és diferent cada any, per tant, la vacuna evoluciona, ja que s’elabora amb el mateix virus, motiu pel qual la vacunació s’ha de repetir anualment.

No volem acabar sense recordar-vos que és important que ho consulteu amb el vostre metge i que l’automedicació pot comportar conseqüències molt negatives per a la salut.